přeskočit k navigaci »

Pernink

Pernink leží v údolí Krušných hor v nadmořské výšce 850 m. n. m., 10 km severozápadně od hraniční obce Potůčky. Obec má přibližně 700 obyvatel.

Pernink leží v údolí Krušných hor v nadmořské výšce 850 m. n. m., 10 km severozápadně od hraniční obce Potůčky. Obec má přibližně 700 obyvatel.

Pernink vznikl původně jako hornické město. Na okolních stráních se těžil cín a stříbro.
Obdobím rozkvětu byla pro obec 1. polovina 19. století. Vznikl textilní závod, rozšířila se dřevovýroba a kovovýroba v menších podnicích. Po ukončení těžby uranu v Jáchymově tu vzniklo z opuštěných objektů mnoho rekreačních zařízení a začal se rozvíjet cestovní ruch. V současné době je Pernink díky své poloze především významným rekreačním střediskem.

Zajímavosti v obci a okolí

V obci a jejím okolí je i několik historických památek a přírodních zajímavostí. Doporučujeme procházku k Dračí skále – přírodní rezervaci.

  • kostel Nejsvětější trojice
  • kontribučenská sýpka
  • hrázděný výstavní dům čp. 7
  • 2. nejvýše položená železniční stanice a viadukt v ČR
  • Dračí skála - přírodní rezervace

Ubytování

Pernink má vysoký ubytovací potenciál za relativně nízké ceny. Můžete vybírat z několika penzionů, horských chat i privátních ubytovacích zařízení.

Pension Yetti
Penzion YETTI se nachází v obci Pernink, v nadmořské výšce 900m. Nabízíme levné celoroční ubytování ve 2-lůžkových a 3-lůžkových pokojích se sociálním zařízením. více...

Horská chata Archa

Chata Archa se nachází v překrásném koutu Krušných hor v obci Pernink, v těsné blízkosti krušnohorské běžecké magistrály. Ubytovací kapacita je 48 osob. více...

Další ubytování...

Sport, turistika

Jako v pravé horské vesnici je i v Perninku lyžařská sjezdovka a ne jen jedna. Přilehlá Krušnohorská magistrála má své využití pro běžkaře a v létě pro pěší a cyklistické túry. Další sportovní možnosti nabízí víceúčelová hřiště.

  • lyžování (lyžařské areály: Nádraží, Nad nádražím a Velflink, Krušnohorská magistrála a „běžecké kolečko“ – běh na lyžích)
  • cyklistika (Krušnohorská magistrála)
  • pěší turistika (Krušnohorská magistrála)
  • další sportovní vyžití (tenis, volejbal nebo nohejbal, basketbalu, pozemní hokej na místních víceúčelových hřištích)
 

fotogalerie:

Pro zvětšení klikněte na vámi zvolenou fotografii...

kostel Nejsvětější trojice kostel Nejsvětější trojice
 

« kompletní seznam rubrik