přeskočit k navigaci »

Úvod » Archiv článků » Turistické zajímavosti Krušných hor

Turistické zajímavosti Krušných hor

Nejlépe hodnocená karlovarská restaurace otevírá v novém

Dlouhodobě nejlépe hodnocená karlovarská restaurace podle cestovatelského serveru Tripadvisor.com, restaurace Le Marché, otevírá na Valentýna v novém ....

... celý článek

 

Silvestr 2014: Kam na Silvestra v Karlovarském kraji?!

Konec roku 2014 tu bude dříve než se nadějeme. Pokud se právě poohlížíte po možnostech, jak co nejlépe strávit jeho poslední večer a noc, vězte, že nabídka je skutečně široká. A to nejen přímo v Karlových Varech, ale i v okolních městech a obcích. A oslavy Nového roku se chystají samozřejmě i na horách. Zde se ovšem vyplatilo rezervovat ubytování s předstihem.

 

... celý článek

 

Snoubení pokrmu s vínem - degustační večeře v restauraci LE MARCHÉ Karlovy Vary

Pro vyznavače zážitkové gastronomie a vlastně všechny milovníky dobrého jídla a vína máme skvělý tip na tento pátek 21. listopadu 2014. V zážitkové restauraci LE MARCHÉ v Karlových Varech si nenechte ujít "Snoubení vína s pokrmem" - degustační slow-food večeři na téma Foie Gras, při níž bude každý chod doprovázen pečlivě vybraným francouzským vínem. Večerem budou provázet šéfkuchař a majitel restaurace Le Marché Jan Krajč a Ing. Martin Kozák - dovozce a znalec francouzských vín.

... celý článek

 

Přijďte se podívat na Chebské vánoční trhy 2013

Nenechte si ujít bohatý program, který čeká na návštěvníky Chebských vánočních trhů 2013 každý den od 30. listopadu do 26. prosince.

... celý článek

 

Navštivte zážitkovou restauraci Le Marché v Karlových Varech

Pokud míříte do Karlových Varů a chcete ochutnat něco stejně výjimečné jako jsou místní léčivé minerální prameny, pak navštivte gurmánskou restauraci LE MARCHÉ...

... celý článek

 

Hlasujte pro stavbu Karlovarského kraje 2013 a vyhrajte hodnotné ceny

Letos probíhá již 13. ročník soutěže STAVBY KARLOVARSKÉHO KRAJE, v níž odborná porota i veřejnost vybírá nejlepší stavby v Karlovarském kraji bez omezení jejich charakteru a účelu, které byly zkolaudovány a uvedeny do provozu v období 1. 1. 2012 - 20. 4. 2013.

... celý článek

 

Interaktivní Encyklopedie města Cheb

1. května 2013 spouští město Cheb nový projekt - Interaktivní Encyklopedie města Cheb. Všem milovníkům historie a památek nabízí tato webová aplikace informace o 200 nejvýznamnějších chebských památkách. 

... celý článek

 

Zříceniny hradů v Krušných horách

Na některých vrcholcích Krušných hor shlížejí dolů do údolí zříceniny někdejších honosných hradů. Z některých zbyly jen polorozpadlé brány a pár kamenů, některé jsou dnes opatrovány a je snaha o jejich rekonstrukci a uvedení do původního stavu pro představu, jak to tehdy vlastně vypadalo.

... celý článek

 

Rozhledna na Plešivci

Další zajímavou podívanou je pohled z 16 metrů vysoké rozhledny na Plešivci. Kopec leží v nádherné krajině Krušných hor nad obcí Abertamy. Milovníci pěší turistiky si zde přijdou na své. Odměnou za výstup na Plešivec se jim naskytne nevídaný pohled na Abertamy a okolí a v restauraci u věže se mohou v chladnějších dnech ohřát nad teplým šálkem čaje a třeba palačinkami. V létě pak osvěží studené nápoje a zmrzlina.

... celý článek

 

Přírodní park Jelení vrch

V přírodním parku Jelení vrch naleznete krásnou přírodu, rozlehlé pláně s močály a rozsáhlé porosty borovice blatky. Park se rozkládá na ploše 36 km2, na které naleznete vzácné druhy rostlin a zvířat. V parku můžete obdivovat komplex rozpadajícího se dolu na cín s řadou administrativních budov, garážemi, ubytovnami a zajateckým táborem. Dnes tyto budovy slouží hráčům paintballu.

... celý článek

 

Naučná stezka Jáchymovské peklo

Okolím Jáchymova se táhne zajímavá naučná stezka, která vám přiblíží život v dolech v době, kdy zde v těch nejkrutějších podmínkách pracovali političtí vězni. Stezka začíná na jáchymovském náměstí. Na náměstí můžete obdivovat sochařské dílo „Křížová cesta ke svobodě“, která představuje komunistické lágry.

... celý článek

 

Naučná stezka Vlčí jámy v Horní Blatné

Naučná stezka Vlčí jámy vás seznámí s hornickou minulostí města Horní Blatná a okolím. Ve městě se kromě cínu těžila i kobaltová a stříbrná ruda. Stezka Vlčí jámy vás provede hornickým územím města, odkryje hluboké propasti, jámy a temné šachty. Výchozí bod se nachází přímo ve městě a cesta vede po žluté turistické značce kolem Blatenského vodního příkopu na Blatenský vrch a dále kolem propadlin s věčným sněhem ve Vlčích jámách zpět do Horní Blatné.

... celý článek