přeskočit k navigaci »

Úvod » Archiv článků » Lyžování Krušné hory » Internetová aplikace pro běžkaře

Internetová aplikace pro běžkaře

Sněhová nadílka zatím není optimální, ale kdo je připraven, není překvapen. Karlovarský kraj proto opět nabízí příznivcům běžeckého lyžování internetovou aplikaci, která je informuje o stavu upravenosti běžeckých tras v regionu. V aplikaci lyžaři najdou trasy v oblasti Krušných hor a nově i v lokalitách Slavkovského lesa.

Systém je stále nastaven tak, že jednotliví rolbaři po úpravě své trasy pošlou SMS a trasa se v aplikaci vybarví zelenou barvou, která značí aktuální provedení úprav. V délce 24 hodin je čitelná informace, kolik hodin uplynulo od poslání SMS, tedy před kolika hodinami byla trasa rolbována. V aplikaci je možné vybranou běžeckou trasu změřit, obrázek si vytisknout, eventuálně prohlédnout si trasu nad ortofomapou. Díky aplikaci si tak běžkaři budou moci své výlety mnohem lépe naplánovat.

Údržbu asi 220 kilometrů běžeckých tras v Krušných horách nově koordinuje První Krušnohorská obecně prospěšná společnost, která zastřešuje oblast od Bublavy po Loučnou. Krušnohorská magistrála bude strojově upravována třikrát týdně, ve středu, v sobotu a v neděli, v úseku Hlava - Chaloupky Loučná a dvakrát týdně mezi Rolavou a Bublavou. Údržbu místních okruhů zajistí podle množství sněhu tamní obce. Na údržbu tras přispívá každoročně Karlovarský kraj ze svého rozpočtu. V roce 2014 vynaložil na příspěvcích určených na údržbu a budování lyžařských běžeckých tras 1, 2 milionu korun. Další finance přidávají obce.

Lyžaři si také mohou zakoupit sběratelské „placky“ s fotem úspěšných regionálních lyžařů a tím přispět na úpravu stop. Placky v hodnotě 100 korun (víkendová nebo týdenní) a celosezonní za 300 korun budou k dostání v infocentrech, ve vybraných penzionech a hotelích a prodejnách či půjčovnách s lyžařským vybavením.

zdroj: www.zivykraj.cz

« kompletní seznam rubrik