přeskočit k navigaci »

Úvod » Archiv článků » Turistické zajímavosti Krušných hor » Interaktivní Encyklopedie města Cheb

Interaktivní Encyklopedie města Cheb

1. května 2013 spouští město Cheb nový projekt - Interaktivní Encyklopedie města Cheb. Všem milovníkům historie a památek nabízí tato webová aplikace informace o 200 nejvýznamnějších chebských památkách. 

1. května 2013 spouští město Cheb nový projekt - Interaktivní Encyklopedie města Cheb. Všem milovníkům historie a památek nabízí tato webová aplikace informace o 200 nejvýznamnějších chebských památkách. Elektronická encyklopedie umožňuje rychlý a pohodlný přístup k informacím a podkladům, které nelze v takovém rozsahu zahrnout do běžných, byť dokonale zpracovaných tištěných edic.

Památky jsou na webu www.encyklopedie.cheb.cz přehledně roztříděny do kategorií, v nichž lze vyhledávat podle různých kritérií a také fulltextově. Všechny památky jsou také zobrazeny na mapě. V encyklopedii najdete kromě památek také informace o významných chebských událostech a více než 500 osobnostech prezentovaných v rámci projektu 950 tváří a osudů z města Chebu.

Encyklopedie je přístupná ve 3 jazykových mutacích (ČJ, NJ, AJ). Umožňuje tak i cizincům poznat, jaké památky mohou v Chebu navštívit. Textové informace doplňují historické i současné fotografie, videa a další zajímavé soubory. V encyklopedii najdete také archiválie a muzeálie, které jinak nebývají běžně dostupné. Encyklopedie má sloužit nejen odborníkům, ale především široké veřejnosti. Proto najdete u jednotlivých památek také informace turistické - otevírací doby, ceny vstupného apod. Návštěvníci webu si mohou vybrané památky spojovat do tras a ty pak následně vyexportovat do PDF či zaslat na svůj e-mail. Mohou také využít předem připravených tematických tras.

Tímto ale možnosti interaktivní encyklopedie nekončí. Na rozdíl od tištěných encyklopedií se její obsah bude i nadále rozšiřovat. Vzniká tak unikátní projekt, který nemá v České republice obdoby.

Interaktivní encyklopedie města Cheb vznikla ve spolupráci města Cheb, Společnosti Aloise Johna, Státního okresního archivu Cheb a Muzea Cheb, příspěvkové organizace Karlovarského kraje. Její výrobu pak zajistila společnost 2 M STUDIO s. r. o. z Ostrova, jakožto výherce výběrového řízení. Z 85 % byl projekt spolufinancován Regionálním operačním programem NUTSII Severozápad, a to konkrétně částkou 1,23 mil Kč.

Rádi bychom vás pozvali na představení projektu Interaktivní encyklopedie města Chebu veřejnosti, které proběhne v úterý 30. dubna 2013 od 11:00 v Turistickém infocentru Cheb, Jateční 476/2, Cheb.

regionální rozvoj

 

fotogalerie:

Pro zvětšení klikněte na vámi zvolenou fotografii...

 

« kompletní seznam rubrik